در مصاحبه با دو تولید کننده ماهی خاویاردر قم عنوان شد؛
ظرفیت ارزآوری صادرات ماهی خاویار؛ نیازمند حمایت ویژه مسئولان است
نویسنده: مدیر سایت/شنبه, 14 اسفند,1400/دسته ها: خبر
روابط عمومی امور اقتصادی و دارایی استان قم با توجه به رونق تولید خاویار و پرورش ماهی خاویاری در این استان کویری، با دو تن از آبزی پروران خاویاری در استان، گفتگو کرد.
کارآفرین قمی؛ اولین پرورش دهنده ماهی خاویار در ایران
محمّد تقی برخورداری به عنوان کارآفرین و اولین پرورش دهنده ماهی خاویار در کشور، در مصاحبه با روابط عمومی امور اقتصادی و دارایی استان قم با اشاره به اینکه محصولات این واحد، به کشور های حاشیه خلیج فارس، ترکیه، انگلیس و فرانسه صادر می شود، افزود: سالانه ۱۵ تن گوشت ماهی خاویاری در استخر پرورش ماهی در منطقه قنبر علی قمرود تولید میشود و این در حالیست که کارشناسان پیش از این، معتقد بودندکه پرورش ماهی خاویار در مناطق معتدل دور از ساحل، امری غیرممکن و در منطقه کویری به کلی محال، است.
وی با بیان اینکه در سال 1382 پس از بررسی و مشورت با مشاوران کشاورزی و شیلات درباره امکان پذیری طرح در قم، تصمیم گرفتم تا اولین واحد پرورش ماهی خاویار در ایران را احداث کنم، افزود: در سال ۱۳۸۲ توانستیم اولین واحدی باشیم که گوشت خاویار را صادر کرد.
وی افزود: ما اکنون پرورش دهنده انواع ماهی های خاویاری از جمله ازون برون، تاس ماهی و فیل ماهی هستیم.
وی با گلایه از نبود حمایت ها برای توسعه صنایع بسته بندی و استحصال آبزیان در قم گفت: از آنجا که امکانات بسته بندی گوشت ماهی خاویار و خاویار در قم وجود ندارد، این ماهی های گران قیمت مسیر قم تا استان های شمالی کشور را طی می کنند تا بعد از استحصال، گوشت و خاویارشان راهی بازارهای جهانی شود.
این سرمایهگذار قمی که 18 سال در زمینه تولید خاویار فعالیت دارد با بیان مشکلات و معضلات فعالیت در زمینه تولید آبزیان عنوان کرد: ماهی خاویاری ظرفیت صادرات و ارزآوری بسیار بالایی برای کشور دارد اما از سوی مسئولان حمایت لازم صورت نمی گیرد.
وی اضافه کرد: با توجه به نقشی که آبزی پروری و تولید ماهی خاویار در رونق اشتغال و صادرات دارد؛ انتظار میرود که مسئولان کشور و استان با حذف قوانین دست و پا گیر سخت اداری برای گرفتن مجوز و کمک به آبزی پروران در تامین سرمایه در گردش، حامی آنها باشند.
بهره برداری از موقوفه حضرت معصومه (س) در زمینه تولید خاویار و ماهی خاویاری
مجتمع آبزی پروی معصومیه در موقوفه علیآباد سراجه استان قم نیز، توسط تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) از سال 1395 تا کنون در چهار فاز به تولید آبزیان و ماهیان خاویاری می پردازد.
ابراهیم اسلامپناه، مدیرعامل موسسه فرهنگی اقتصادی زائر کریمه با تشریح اقدامات و فعالیتهای این موسسه موقوفه، گفت: فاز یک این پروژه در سال 1395 با هدف افزایش بهرهوری موقوفات کشاورزی برای پرورش ماهیان خاویاری آغاز شده است.
وی افزود: این مجتمع، با پنج هزار متر مربع مساحت در چهار فاز تقسیم بندی شده است که ظرفیت پرورش بیش از سه هزار قطعه ماهی خاویاری را دارد.
اسلام پناه افزود: برای تکمیل و راه اندازی این مجموعه تاکنون یکصد میلیارد ریال هزینه شده است که ظرفیت بهره برداری یک تن خاویار و بیست تن گوشت ماهی خاویاری را در سال دارد.
او ادامه داد: مرحله چهارم این مجتمع در حال حاضر نود درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
اسلام پناه در ادامه از افزایش ۲0 درصدي ظرفیت آبزي پروري ماهی قزل آلا در موقوفه شریف آباد، خبر داد.
وی حمایت مسئولان را در زمینه توجه به صادرات خاویار و تولید ماهی خاویاری خواستار شد و افزود: حمایت از سرمایه گذاران و جذب سرمایه گذار در زمینه بسته بندی ماهیان خاویار، علاوه بر تسریع فرایند صادرات در اشتغال زایی برای استان نیز ، نقش بی بدیلی دارد.